Noi dovezi în cazul doborârii avionului ucrainean. The New York Times a publicat imagini de la catastrofă

Embed:

Noi dovezi în cazul doborârii avionului ucrainean de către regimul de la Teheran. Publicaţia americană "The New York Times" a difuzat o înregistrare video cu momentul în care aeronava este lovită de două rachete, lansate la un interval de 23 de secunde. Autenticitatea imaginilor a fost verificată de jurnaliștii americani.

Proiectilele de proveniență rusească au fost lansate de la o bază militară iraniană aflată la aproximativ 12 kilometri distanță de avion. Una dintre ele a explodat în apropierea cabinei piloților, în timp ce a doua a nimerit în regiunea unui motor. "The New York Times" menționează că emițătorul avionului a încetat să mai funcționeze la câteva secunde după ce a fost lovit de a doua rachetă. 

Aparatul de zbor care aparținea companiei Ukraine International Airlines a fost doborât în dimineața zilei de opt ianuarie, la două minute după decolare. Toți cei 176 de oameni aflați la bord au murit.

Iranul a recunoscut că a doborât aeronava abia după câteva zile și a dat vina pe SUA pentru criza provocată. La scurt timp după aceste declarații, mii de iranieni au ieșit la proteste împotriva regimului de la Teheran, cerând demisia tuturor oficialilor care ar fi putut împiedica producerea catastrofei aviatice. Autoritățile iraniene au reținut ulterior mai mulţi manifestanţi şi opozanți, inclusiv un bărbat care a publicat imagini cu prăbușirea aparatului de zbor.

loading...

Lasă un comentariu