Noi disensiuni între partidele de opoziție. Liberal-democraţii au ignorat evenimentul PAS şi PPDA

Embed:

Noi disensiuni între partidele de opoziție de pe segmentul de dreapta. Liberal democraţii se pare că au ignorat evenimentul, organizat de Partidul "Acţiune şi solidaritate" şi Platforma "Da", în cadrul căruia, binomul și-a prezentat oferta electorală. Potrivit liderului PAS, Maia Sandu, foștii ei colegi din PLDM au fost chemați, dar aceștia nu au dat curs invitației. Şi asta, după ce președintele PLDM, Tudor Deliu a declarat că formarea binomului PAS-DA fără liberal-democraţi este o ţeapă pentru formațiunea pe care o conduce şi care a fost lăsată în afara viitorului bloc electoral.

"- PLDM a primit invitaţie, se pare că nimeni nu a venit astăzi aici, dar pot să vă asigur că invitaţie pentru colegi de la PLDM a fost.

- Ce asta ar însemna, că PLDM nu a acceptat invitaţia?

- O să-i întrebaţi pe ei, de ce nu au reuşit să vină", a spus Maia Sandu, preşedintele PAS.

Contactat telefonic, Tudor Deliu a refuzat să comenteze această stare de lucruri. Situaţia contradictorie s-a creat şi în relaţiile binomului PAS şi PPDA cu liberalii. Declaraţiile lui Andrei Năstase la acest subiect se schimbă de la o zi la alta.

"Suntem deschiși pentru toți oamenii de bună credință, de bună calitate. Printre ei, Ghimpu nu se înscrie. Oamenii îl urăsc pe Ghimpu mai mult decât pe Roșca pentru că le-a trădat interesele. Cum să mă coalizez cu un individ care a trădat", a spus Andrei Năstase, preşedinte PPDA.

"- Aţi numit pe domnul Ghimpu un trădător şi aţi declarat că-l urăsc oamenii, acum spuneţi că totuşi aţi putea să faceţi cu el un front comun. Cum să înţelegem?

- Vom discuta cu toţi ce înseamnă calitate în această ţară, inclusiv cu unii membri ai unor partide politice care până în momentul de faţă s-au prezentat ca fiind pro-europeni", a spus Andrei Năstase, preşedinte PPDA.

În acelaşi timp, printre angajamentele prezentate de PAS şi PPDA se numără creşterea salariului mediu, în condițiile în care ambele partide s-au opus majorării salariile pentru aproape 200 de mii de bugetari, anunțată de PDM, pe motiv ca nu ar exista acoperire bugetară.

Întrebaţi, de ce nu susţin reforma salarială, iniţiată de Guvern, care asigură creşterea lefurilor pentru bugetari până la 90 de procente, liderii PAS şi PPDA au evitat să răspundă.

"- Putem să ştim de unde sunteţi?

- Noi de la Publika.

- Noi vă aşteptăm, aţi spus că o să ne vorbiţi.

- Da, da, ... dar eu am de a face cu oamenii mei.

- Nu susţineţi aceasta reformă?

- Este o caricatură."

"- Au fost prezentate date.

- Dacă erau bani, atunci se făceau cu două luni înainte de alegeri aceste majorări."

Ulterior, liderii celor două partide au pornit în marş prin centrul Capitalei. Andrei Năstase şi Maia Sandu au împărţit oamenilor pliante cu angajamentele formaţiunilor, însă nu toţi au dorit să le accepte.

"- Maia Sandu.

- Ducă-se..."

Lasă un comentariu