Noi dezvăluiri în cazul atacurilor de tip raider: Victor Ţopa şi Viorel Ţopa sunt administratorii unei firme off-shore

Noi dezvăluiri în cazul atacurilor de tip raider de vara trecută. Oamenii de afaceri Viorel Ţopa şi Victor Ţopa ar fi administrat o firmă off-shore, implicată în atacul asupra "Moldova-Agroindbank", scrie ziarul "Adevărul". Articolul se bazează pe mai multe extrase din registrele companiilor. În replică, Viorel Ţopa a declarat, pentru Publika TV, că documentele prezentate de ziar sunt false.

În vara anului trecut, "Merchant Outpost Company" a preluat 28 la sută din acţiunile mai multor investitori străini de la "Moldova-Agroindbank". Premierul Vlad Filat a calificat acţiunea drept "atac raider", iar instanţa le-a dat câştig de cauză acţionarilor străini.

Potrivit cotidianului "Adevărul", compania off-shore a fost înregistrată în 2008 pe insulele Seychelles. Publicaţia face referire la două documente, în care se arată că, formal, administrator al "Merchant Outpost Company" este cetăţeanul ucrainean Iuri Osian, dar, în realitate, firma este controlată de Viorel Ţopa şi Victor Ţopa.

Solicitat de Publika TV, omul de afaceri Viorel Ţopa a declarat că regretă faptul că unele mass-media publică falsuri evidente. "Este foarte simplu de stabilit atât veridicitatea acestor "documente", trimise anonim, cât şi adevăratul raider. Procurorul General o poate face în două-trei zile, însă nimeni nu atinge deget de deget, ceea ce e grav. De ce oamenii din Ucraina, care minţeau, evident, la judecată şi conferinţa de presă, nici măcar nu au fost interogaţi sau arestaşi de Procuratură, când au venit la conferinţa de presă", se mai menţionează în scrisoarea de răspuns a lui Viorel Ţopa, expediată redacţiei Publika TV.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu