Noi detalii în dosarul tinerilor acuzaţi de destabilizarea ordinii în stat. Doi dintre bănuiţi și-ar fi recunoscut vina

Embed:

Noi detalii în dosarul penal intentat pe numele tinerilor din Comrat, acuzaţi de destabilizarea ordinii în stat şi de înaltă trădare. Doi dintre bănuiţi și-ar fi recunoscut vina.

În dosar figurau patru tineri de 23 de ani. Este vorba despre Dmitri Kuzneţov, Veaceslav Boiko, Vasili Mavrodi şi Victor Urum. Cei doi din urmă i-au denunţat pe Kuzneţov şi Boiko, în schimbul garanţiilor că nu vor fi judecaţi.

Mavrodi şi Urum le-au spus reprezentanţilor serviciilor speciale din Moldova că Dmitri Kuzneţov şi Veaceslav Boiko au organizat, în iunie 2014, un grup de tineri pentru "instruirea militară" în Rusia. Ulterior, grupul urma să aplice în Moldova noile cunoștințe, "în scopuri teroriste".

Mavrodi şi Urum au mai povestit că au fost duşi în sanatoriul Serviciului Federal de Migraţie, după care în regiunea Rostov. Acolo, timp de 12 zile, au făcut antrenamente de trageri cu arma de foc.

Solicitaţi de Publika TV, reprezentanţii Procuratorii Generale au refuzat să ofere detalii, pentru a nu prejudicia ancheta.

Publika.md aminteşte că, cei patru suspecți au fost reținuți la sfârșitul lunii iunie a acestui an în orașul Comrat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu