Noi detalii în cazul lui Andrei Brăguţa. Încă 13 poliţişti vor compărea pe banca acuzaţilor

Embed:

Încă 13 polițiști au fost trimiși în judecată în cazul lui Andrei Brăguța, tânărul care a decedat în luna august în penitenciarul "Pruncul". Cei 13 poliţişti sunt acuzați de comiterea tratamentului inuman în privinţa victimei.

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi, inculpaţii riscă de la 3 pînă la 8 ani închisoare sau amendă de la 67.500 lei pînă la 80 mii lei. În ambele cazuri indivizii vor fi privaţi de dreptul de a ocupa anumite funcţii de la 5 la 10 ani.

Acum două luni trei inspectori ai izolatorului de detenţie provizorie al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău şi patru deţinuţi care s-au aflat în aceeaşi celulă cu Andrei Braguţa au fost trimiși în judecată. De asemenea, procurorul care  l-a băgat în izolator pe  Braguța a fost demis pe motiv că a comis abateri disciplinare în cazul victimei. Andrei Brăguţa a fost reţinut în data de 15 august, în timp ce conducea automobilul cu viteză excesivă. Ulterior acesta a fost escortat la poliție și plasat în izolator, acolo unde Braguța a fost bătut cu bestialitate. După câteva zile, tânărul a fost transferat la Penitenciarul "Pruncul" unde în data de 26 august a murit. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu