Noi detalii în cazul incidentului din Pădurea Domnească. Unii participanţi la vănătoare nu aveau permise de port-armă

Embed:

Unii participanţi la vânătoarea din 23 decembrie din Pădurea Domnească nu au avut permise de port-armă, iar alţii avea permise expirate. Aceasta este concluzia Comisiei parlamentare de anchetă în cazul morţii lui Sorin Paciu, care i-a audiat, astăzi, pe fostul procuror general, Valeriu Zubco, ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, şi şeful Direcţiei Servicii Operative a Ministerului Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

"Nu am înştiinţat pe nimeni din conducerea statului pentru că Procuratura este o autoritate independentă, autonomă şi nu se supune niciunei altei instituţii de stat", a declarat fostul procuror general, Valeriu Zubco.

Totodată, Zubco a confirmat că, în ziua incidentului, a discutat la telefon cu viceministrul Sănătăţii Gheorghe Ţurcanu. Fostul procuror general spune că i-a cerut viceministrului să trimită la spitalul din Făleşti o echipă de chirurgi.

La întrebările membrilor Comisiei de anchetă a răspuns şi ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean. El a vorbit despre modalitatea de prevenire a secretizării unor astfel de incidente.

"Este vorba despre un sistem integrat al înregistrării accidentelor şi a cauzelor penale. În cadrul acestui sistem am propus modificări, inclusiv la modalitatea de înregistrare a cazurilor de incidente, a cazurilor penale", a declarat Dorin Recean.

Şi subalternul ministrului Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a fost luat la întrebări de către deputaţi. El a respins acuzaţia că ar fi dat indicaţii comisarului din Făleşti să nu divulge informaţia despre tragedie.

"M-am informat din sursele mass-media, pe data de 6 ianuarie după masă. Eu nu am vorbit cu comisarul din Făleşti", a declarat şeful Departamentului Servicii Operative al MAI.

Membrii Comisiei de anchetă susţin că declaraţiile celor audiaţi sunt tot mai controversate. Totuşi, adaugă ei, au aflat detalii noi despre incidentul de pe 23 decembrie.

"Unele persoane nu au permisuri de a deţine arme, dar la acea vânătoare le-au folosit, din unele mărturii, au fost persoane cu arme şi permise expirate", a declarat preşedintele Comisiei de anchetă, Anatolie Zagorodnîi.

"Încă un detaliu, la vânătoare a participat cel puţin o persoană cu antecendente penale", a declarat membrul Comisiei, Grigore Petrenco.

La audierile de marţi sunt aşteptaţi premierul Vlad Filat, prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, liderul PL, Mihai Ghimpu, şi primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă.

 

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu