Noi detalii în cazul familiilor celor trei mineri decedați în 2017

Embed:
Şeful de sector şi maistrul cooperativei de Producţie „Orizont Extragere” din Paşcani-Criuleni, condamnaţi la 4 ani de închisoare. La fel, președintele cooperativei, în vârstă de 75 de ani, la pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de 3 ani. 
 
Motivul pentru care procurorii au solicitat condamnarea acestora ține de faptul că, în calitate de conducători ai cooperativei, aceștia au admis încălcarea regulilor de securitate la efectuarea exploatărilor miniere, a lucrărilor de construcţie miniere, ceea ce a dus la decesul a trei muncitor, la 20 noiembrie 2017.
 
Pe lângă acestea, responsabilii vizați nu au asigurat instruirea corespunzătoare a muncitorilor privind exploatarea minieră, dar nici nu au instituit un registru de evidență al intrărilor și ieșirilor.
 
La pronunțarea sentinței, instanța de judecată a luat în considerare măsura în care fiecare din cei găsiți vinovați au avut implicare directă în producerea tragediei, dar și faptul că aceștia și-au onorat anticipat o parte din obligațiile financiare legale față de familiile decedaților, care avea fiecare a câte doi copii minori.
 
Suplimentar, instanța de judecată a admis demersului procurorului și i-a obligat pe inculpați să achite suma de peste 11.500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.
 
Sentința, însă, este cu drept de atac timp de 15 zile.
 
Amintim, tragedia a avut loc în nord-vestul satului Pașcani al raionului Criuleni, unde o suprafață de aproximativ 90 metri pătrați din tavanul instabil din roci de calcar a căzut peste trei muncitori, în timp ce aceștia lucrau.
loading...

Lasă un comentariu