NOI DETALII în cazul elicopterului SMURD prăbușit la Cantemir. Cât ar putea dura ancheta

Embed:

Ancheta în cazul elicopterului SMURD prăbușit joi în pădurea de la marginea satului Haragîș ar putea dura cel puţin trei luni. Anunţul a fost făcut de şeful Comisiei de anchetă din partea Republicii Moldova, Veaceslav Frunză.

La locul tragediei a ajuns o echipă de experți ai Ministerului de Interne din România pentru a face investigații tehnice. Este vorba despre 35 de specialişti. Aceştia au refuzat însă să facă declaraţii pentru presă. 

Aceştia au refuzat însă să facă declaraţii pentru presă. 

Specialiştii examinează două versiuni în cazul prăbuşirii elicopterului SMURD. 

"Noi ca experţi tehnici acumulăm informaţia. Acum plecăm să vedem unde el a fost prima oară  şi să vedem care a fost poziţia aeronavei înainte de impactul cu solul, ca să ne dăm seama dacă a fost o problemă tehnică sau o eroare de pilotare", a spus Veaceslav Frunză.

Şeful Comisiei de anchetă a exclus faptul că elicopterul ar fi fost alimentat cu combustibil de proastă calitate.

Acesta a declarat că aparatul de zbor a fost alimentat pe Aeroportul Chişinău, iar combustibil din acelaşi rezervor a ajuns şi la alte aeronave în ziua respectivă, la care nu au fost probleme.

"Conform procedurilor, din orice rezervor se ia o probă care rămâne la sol şi este sigilată şi proba respectivă este deja stocată şi luată de procurori. Inclusiv este luată şi de aici de la faţa locului combostibilul care afost şi se face expertiza. Aici nu pot fi întrebări", menționează șeful Comisiei de anchetă.

În această seară, vor sosi din Germania reprezentanţi ai companiei care a produs elicopterul, iar mâine aceştia vor analiza rămăşiţele aparatului de zbor.

,,Pentru mâine e planificat să fie finisate acţiunile de urmarire penală şi să fie ridicate fragmentele. Până în prezent, nu putem face nicio concluzie. Noi, poliţia, nu suntem specialişti în domeniu.Referitor la concluzii şi cauza accidentulu se vor expune experţii în domeniu'', a spus şeful Inspectoratului de Poliţie Cantemir, Victor Zacrevschi.

Elicopterul SMURD s-a prăbuşit joi, în apropierea satului Haragîş din raionul Cantemir.

În urma tragediei, toţi cei patru membrii ai echipajului şi-au pierdut viaţa.

Guvernul Republicii Moldova a decis să acorde un milion de lei familiilor victimelor.

Între timp, preşedintele României, Klaus Iohannis, i-a decorat post mortem pe cei patru angajaţi de la SMURD, care au murit încercând să salveze o altă viaţă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu