NOI DETALII în cazul celor doi bătrâni LEGAȚI și JEFUIȚI într-o casă din Drochia. Patru persoane, anterior judecate, reținute

Embed:

Poliția a reținut patru persoane în cazul celor doi bătrâni din Drochia care au fost legaţi și furați în propria casă de mai mulți indivizi îmbrăcați cu cagule pe cap. Într-o conferință de presă, șeful IGP, Alexandru Pînzari a declarat că în urma măsurilor interprinse au fost reținuți patru infractorii născuți între anii 1994-1998 care anterior au fost judecați.

"Prin urmare, mă refer despre tâlhăriea din Drochia înregistrată la data de 26 ianuarie, precum că în casa unui cuplu au intrat trei persoane cu cagule aplicând violență, au maltratat, i-au legat, au luat sume bănești și bijuterii de aur.
Având în vedere gravitatea infracțiunii, sâmbătă inspectorii s-au prezentat la fața locului de comun cu o echipă profesionistă de profil unde toată noaptea au fost efectuate măsuri la fața locului.

Spre dimineață au fost adunate câteva probe, s-au adunat versiuni, iar duminică s-au efectuat opt percheziții la cinci figuranți, printre care șapte percheziții în municipiul Bălți.

Este de menționat că în aceeași seară cu atacul desăvârșit, organul de urmărire penală din Drochia a fost pornită cauză penală în conformitate cuart 188, alin 2, tâlhăria.

Din fericire, versiunea înaintată a fost una de succes, în urma acestei percheziții efectuate au fost reținute patru persoane, toți locuitori ai raioanelor de nord.

Menționez că au fost îndreptați la cercetarea și investigarea acestei acțiuni angajații de elită, toate subdiviziunile specializate și unele de suport.

CITEȘTE ȘI: CLIPE DE COȘMAR pentru doi bătrâni din Drochia. Au fost legaţi și furați în propria casă

După cum am spus au fost reținute patru persoane, după cum urmează: Un bărbat născut în 1994, anterior judecat, de menționat că acest cetățean a fost eliberat în luna noiembrie din penitenciarul nr. 11 din Bălți. Acesta avea rolul de organizator.

Un alt cetățean care a fost născut în anul 1995, la fel cu antecedente penale pentru infracțiuni analogice și acesta eliberat în anul 2018 din penitenciarul Bălți, la fel cu rol de executor.

Au mai fost două persoane reținute, unul din 1998 și altul din 1996 la fel locuitori ai raioanelor din nordul țării, la fel cu atecedente penale.

Vreau să menționez că în urma perchezițiilor au fost ridicate corpuri de litere, a fost depistat pistolul și ridicat de la fața locului, au fot ridicate telefoane mobile, cartele sim, dar și alte bunuri materiale care reprezintă interes pentru cauza penală.

Vreau să menționez că pentru săvârșirea acestor infracțiuni, în caz că le va fi dovedită vinovăția, ei riscă închisoare pe un termen de la opt la zece ani.

Unul din acești infractori își recunoaște vina", a declarat Alexandru Pînzari. 

PUBLIKA.MD amintește că un fost şef de filială bancară a fost jefuit în propria casă. Bărbatul şi soţia sa, ambii în vârstă de 77 de ani, au fost legaţi de doi tâlhari care au intrat în locuinţă cu cagule pe cap. Hoţii au furat bunuri în valoare de 45 de mii de lei şi un pistol Makarov din seiful celor doi soţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu