NOI DETALII despre intoxicația în masă de la Soroca. Numărul victimelor a ajuns la 48 de oameni

Embed:

 Numărul victimilor intoxicate la masa de pomenire organizată în satul Holoşiţa din raionul Soroca a crescut până la 48 de persoane. Opt dintre acestea sunt copii.

Pacienţii, care sunt acum în afară pericolului, spun că primele simptome au apărut la câteva ore după ce au consumat produsele.

"Până astăzi dimineaţa a fost internaţi 32 de pacienţi, astăzi ziua au mai fost aduşi încă patru. Starea lor e de gravitate medie, situaţia e sub control, ei primesc tratament.Tratament antibacterian şi tratament infuzional", a declarat Valeriu Bordian, vicedirectorul Spitalului Raional din Soroca.

La sfârşitul zilei de ieri au fost internaţi 20 de oameni, iar peste noapte şi în această dimineaţă, alte 16 persoane au fost internate la Spitalul raional din Soroca, cu simptome ale toxiinfecţiei alimentare.

Conform primelor informaţii,  bucatele de pe masa de pomenire au fost comandate de rudele decedatului, dintr-un local din Drochia.

După ce mai mulţi oameni s-au ales cu intoxicaţii severe, inspectorii ANSA, împreună cu Centrul de Sănătate Publică, au prelevat probe de la alimente și le-au transmis pentru analize la laborator.

Cazul este investigat şi de Inspectoratul de Poliţie din Soroca.

Iar agentul economic care a prestat servicile pentru masa de pomenire şi-a sistat activitatea, până la stabilirea tuturor circumstanţelor. 

 

CITEȘTE ȘI: DETALII NOI despre intoxicația în masă de la Soroca. Numărul victimelor a ajuns la 20 de oameni. 

loading...

Lasă un comentariu