Noi detalii despre intoxicația de la masa de pomenire din Glodeni

Embed:

20 de persoane, printre care şapte minori, rămân internaţi, în spitalul din Glodeni, după ce s-au intoxicat la o masă de pomenire.

Totodată, alte patru victime fac tratamentul acasă. Starea de sănătate a pacienţilor este de gravitate medie, spun medicii. 

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, specialiştii care au verificat localul, au constatat că la procurarea alimentelor pentru masa de pomenire, nu au fost prezentate certificate de calitate pentru mai multe produse.

Printre acestea  sunt ouă, maioneză, scrumbie afumată şi caşcaval.

Totodată, înainte de prepararea  bucatelor, nu s-au prelevat probe din aceste de produse. Personalul implicat în pregătirea mesei avea certificate, care confirmă că aceştia au trecut control medical şi instruire igienică.

Totuşi, administratorul localului a povestit că unul dintre bucătari se simţea rău în timpul pregătirilor. În urma încălcărilor depistate a fost întocmit un proces contravenţional.

Pete 20 de persoane au fost internate în spitalul raional Glodeni, după ce duminica, au participat la o masă de pomenire, în satul Hîjdieni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu