NOI DETALII despre camionul morţii, în interiorul căruia au fost găsite CADAVRELE A 39 DE OAMENI

Embed:

Apar noi detalii despre camionul morţii, în interiorul căruia au fost găsite ieri cadavrele a 39 de oameni, într-o zonă industrială de la periferia Londrei.

Potrivit autorităţilor din Bulgaria, vehiculul era înmatriculat la Varna, pe numele unei companii deţinute de un irlandez. Camionul a plecat din satul belgian Zeebruge şi a ajuns în Marea Britanie în data de 19 octombrie, la bordul unui feribot, care a ancorat într-un port de pe Tamisa, la aproape 30 kilometri de Londra. Conform primelor informaţii, tirul ar fi plecat din Bulgaria, ipoteză pe care premierul de la Sofia o neagă.

"Camionul a fost înmatriculat în Bulgaria, în 2017 pe numele unei irlandeze. Şoferul la fel este un irlandez. A părăsit de atunci ţara şi nu a mai revenit. Pe acelaşi nume au fost înmatriculate încă două camioane", a afirmat premierul Bulgariei, Boiko Borisov.

Despre identitatea victimelor încă nu se ştie nimic. Se cunoaşte doar că printre morţi este un adolescent.

Autorităţile de la Sofia exclud versiunea potrivit căreia persoanele decedate ar proveni din Bulgaria.

Anchetatorii admit că oamenii au stat ore sau, mai grav, zile întregi închişi ermetic în containerul frigorific, unde temperatura poate ajunge la minus 25 de grade.

Conform declaraţiilor poliţiei britanice, şoferul, pe nume Mo Robinson, în vârstă de 25 de ani, originar din Irlanda de Nord, a fost arestat încă de ieri şi se află în custodia oamenilor legii.

CITEŞTE ŞI: Primele imagini cu camionul în care au fost găsite cele 39 de cadavre. Johnson: "Sunt îngrozit de acest incident"

Lasă un comentariu