NOI DETALII despre accidentul de la Sîngerei. Care este starea victimelor

Embed:

Două persoane au decedat, iar zece au fost rănite după ce un microbuz de rută s-a ciocnit cu o autospecială. Tragedia s-a produs aseară, în apropiere de satul Mîndreştii Noi, raionul Sîngerei

Microbuzul de pe ruta Glodeni - Chşinău se deplasa spre Capitală.

Potrivit martorilor, șoferul maxi-taxiului ar fi încercat să iasă la depăşire şi a fost lovit lateral de o autospecială, care venea de pe un drum adiacent. În urma impactului, microbuzul a ajuns în canal.

Autospeciala, implicată în accident, aparţine întreprinderii de salubrizare din oraşul Bălţi. 

CITEȘTE ȘI: ACCIDENT GRAV la Sîngerei! Un microbuz de linie s-a ciocnit cu un camion. DOI MORȚI ȘI ZECE RĂNIȚI (PRIMELE IMAGINI)

La locul accidentului au intervenit două echipaje SMURD, care au transportat cei 10 răniți la Spitalul Clinic din Bălţi. Printre acestea și un minor de 17 ani.

Medicii spun că persoanele se află în afara oricărui pericol.

"La moment avem internați în instituție șapte persoane. Predomină traumatismele cranio-cerebrale, fracturi de membre, de bazin. Cinci se află în secția de terapie intensivă, restul în secția de neuro-chirurgie și traumatologie. Doi dintre pacienții internați în secția de terapie intensivă au fost expuși intervențiilor chirurgicale. Starea lor este gravă, dar stabilă", a spus medicul Mihai Lîsîi.

Pasagerii microbuzului își amintesc cu groază despre cele întâmplate:

"Am auzit o buhnitură, așa un bah, și ne-am răsturnat pe-o parte. Lume, răcneşte, genți, scaune rupte, nu aveai pe unde ieși. Strașnic ce era acolo. Mulțumesc lui Dumnezeu că am rămas vie."

"Am suferit mai multe rupturi. Am piciorul și mâna fracturate. Dar sunt și mai gravi."

În acest tragic accident au decedat două persoane, un bărbat, de 55 de ani, și o femeie, identitatea căreai nu a fost încă stabilită.  

Poliția a pornit un dosar penal în acest caz. Potrivit rezultatelor investigațiilor, accidentul s-ar fi produs din neatenția şoferului de la Întreprinderea de salubrizare din oraşul Bălţi. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore.

„Un autocamion de transportare a deșeurilor, condus de o persoană în vârstă de 54 de ani, care ieșea de pe drumul adiacent pe traseul principal, nu s-a asigurat dacă circulă alte mijloace de transport. În urma cărui fapt s-a ciocnit frontal într-un microbuz de pasageri”, a precizat Vasile Vulpe, ofițer de presă IP Sîngerei.

Dacă va fi găsit vinovat bărbatul riscă până la 10 ani de închisoare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu