Noi demisii şi numiri în funcție la Guvern

Embed:

Guvernul Sandu continuă practica numirilor dubioase. Membrul Partidului Acţiune şi Solidaritate Andrei Spînu a devenit secretar general al cabinetului de miniştri. Decizia a fost luată la şedinţa de azi a executivului.   

În pofida promisiunilor de transparenţă şi pretinsă dezoligarhizare, Spînu a fost numit în funcţie fără concurs public. Acesta a fost pe lista candidaţilor la fotoliul de deputat a blocului "ACUM" la alegerile parlamentare din 24 februarie. Anterior, în 2013, el a fost președinte al Organizației de tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova, în perioada în care Maia Sandu ocupa funcţia de ministru al Educației în Guvernul Filat. 

Tot astăzi, Guvernul Sandu l-a numit în funcţia de şef al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, pe expertul în domeniul securităţii Rosian Vasiloi, după ce Fredolin Lecari a demisionat. 

Vasiloi a absolvit Institutul Militar al Serviciului Grăniceri din Moscova care, în perioada sovietică, făcea parte din KGB. Şi de această dată, deşi Guvernul Sandu a promis transparenţă în procesul de numire în funcţiile publice, Rosian Vasiloi a fost propus în acest fotoliu de către ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, nu prin concurs public.

De asemenea, Eugeniu Moraru a fost numit în funcția de director general al Agenției Proprietății Publice.

La începutul carierei, Moraru a activat în structurile de drept, iar în ultimii ani a lucrat în domeniul privat. În acelaşi timp, Guvernul a aprobat cererile de demisie a doi secretari de stat la Ministerului Afacerilor Interne, Alexandru Ilarionov și Vitalie Bârsan.

Tot astăzi, Guvernul l-a eliberat din funcţie pe secretarul de stat de la Ministerul Economiei, Anatol Usatâi.  

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu