NOI CONDIŢII pentru încetarea conflictului din Ucraina. Ce solicită separatiştii proruşi

"Republicile populare" de la Doneţk şi Lugansk vor solicita Kievului să respecte noi condiţii, pe lângă prevederile documentului final de la Minsk, inclusiv ca Ucraina să-şi menţină statutul de "stat nealiniat". Declaraţia aparţine liderului separatist Denis Puşilin, scrie mediafax.ro.

Puşilin, negociatorul-şef al "republicii populare" de la Doneţk, a declarat că cele două entităţi separatiste insistă, în primul rând, asupra anulării tuturor deciziilor conducerii politice şi militare ucrainene cu privire la operaţiunea "teroristă" din regiunea Donbas.

"Orice reconciliere veritabilă va fi imposibilă atât timp cât aceste decizii şi ordine ruşinoase şi criminale, care au condus la moartea a mii de oameni şi la pagubele oribile, sunt în vigoare. Anularea (deciziilor) lor ar fi un act de pocăinţă din partea oligarhilor de la Kiev, iar populaţia din Donbas va decide dacă-i va ierta sau nu", a declarat el.

Denis Puşilin a subliniat, de asemenea, că cele două "republici" vor insista ca Ucraina să-şi păstreze statutul de stat "nealiniat", referindu-se la demersurile insistente ale autorităţilor proocidentale de a adera la NATO şi UE.

PUBLIKA.MD aminteşte că la negocierile de la Minsk s-a ajuns la un acord pentru încetarea focului în estul Ucrainei. Totuşi, o înregistrare video difuzată de militarii ucraineni demonstrează contrariul, astfel insurgenţii deschid focuri de armă pentru a-şi pune sub control o localitate din DonbasTotodată, potrivit autorităţilor de la Kiev, atacurile separatiştilor continuă în orașul Debalțevo.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu