Noi certificate de înmatriculare auto din 2018. Vezi ce se schimbă (FOTO)

Modelul certificatelor de înmatriculare pentru vehicule, inclusiv al celor provizorii, va fi revăzut, pentru a fi aduse în concordanţă cu standardele europene. O decizie în acest sens a fost aprobată la ședința de astăzi a Executivului.

Astfel, noțiunea "Modelul" va fi "Tipul vehiculului", "Tipul caroseriei" va fi "Descrierea comercială", iar câmpul "Tipul vehiculului" va fi reformulat în "Categoria/subcategoria vehiculului".

Certificatele de înmatriculare vor avea şi un câmp nou "J2 Tipul caroseriei", în timp ce câmpul "Numărul motorului" va fi exclus, având caracter opţional.

Modificările ar putea intra în vigoare nu mai târziu de 1 martie 2018. Certificatele eliberate până în prezent vor rămâne valabile până la expirarea termenului pentru care au fost eliberate.

Potrivit deciziei Executivului, revizuirea certificatelor de înmatriculare auto nu va necesita resurse financiare din bugetul de stat. Cheltuielile vor fi acoperite de  Agenţia Servicii Publice, în limita surselor disponibile. Preţul pentru perfectarea noilor certificate nu se va majora.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu