NOI CĂI PENTRU DRUMARII NOŞTRI: Firmele vor participa la licitaţiile Băncii Mondiale

Embed:

Companiile locale de construcţie a drumurilor vor putea participa la proiectele finanţate de Banca Mondială. Noile căi de dezvoltare au apărut datorită practicii obţinute în cadrul programului "Drumuri bune pentru Moldova", lansat la iniţiativa Partidului Democrat.

Despre noile oportunităţi a discutat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, în cadrul primei reuniuni a clubului de presă "Economy Talks".

Specialiştii din domeniu au declarat că multe companii locale pot deja concura lejer cu firme străine care, în prezent, câştigă aproape toate licitaţiile.

Potrivit Administrației de Stat a Drumurilor, în Moldova sunt aproximativ 10 companii de construcții mari. Toate au fost implicate în programul "Drumuri bune pentru Moldova", lansat la inițiativa președintelui PDM, Vlad Plahotniuc.

În cadrul programului au fost construite deja aproximativ 900 de kilometri de drumuri din cele 1.200 anunţate. Investiția totală depășește un miliard 200 de milioane de lei.

Mai mult, liderul Partidului Democrat a declarat că anul viitor, în cadrul proiectului "Drumuri bune pentru Moldova 2", vor fi construite încă 2.600 de kilometri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu