Noi beneficii pentru moldovenii care muncesc legal în Germania. Concetățenii noștri vor primi pensii și alte alocații sociale

Embed:

Moldovenii care muncesc legal în Germania vor beneficia de pensii și alte alocaţii sociale. Guvernul a aprobat proiectul care prevede ratificarea Acordului în domeniul securității sociale cu acest stat.

Grigore Dabija este din Şoldăneşti şi a plecat acum jumătate de an la muncă în Germania.

"În Moldova aveam un salariu normal, dar întrucât am devenit tată, am realizat ca nu este de ajuns. Am decis să plec ca să-i asigur familiei mele un viitor mai bun", a spus Grigore Dabija, moldovean stabilit în Germania. 

Bărbatul a reuşit să se angajeze legal la o companie de telecomunicaţii şi are siguranţa că în viitor va primi sprijin financiar din partea Guvernului de la Berlin.

"Decizia guvernului o stiu si chiar este una foarte buna. Acum vreau sa cred ca bătrâneţea mea va fi una uşoara cel puţin din punct de vedere financiar. Momentan nu sunt sigur dacă vreau să revin în ţară, totul depinde de cum vor decurge lucrurile, vreau să cred că în Moldova vom continua parcursul european", a afirmat Grigore Dabija, moldovean stabilit în Germania.

Potrivit acordului semnat cu autorităţile din Germania, concetăţenilor noştri li se vor oferi alocaţii de dizabilitate, pensii de urmaș şi indemnizații de dizabilitate determinată de accidentele de muncă sau boli profesionale. Totodată, moldovenii vor primi compensaţii materiale în cazul în care se vor îmbolnăvi la serviciu. Până în prezent ţara noastră a semnat 13 acorduri bilaterale în domeniul securităţii sociale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu