Noi ACUZAȚII la adresa lui Chirtoacă. Edilul ar fi prejudiciat statul cu sute de milioane de lei

Embed:

Candidatul pentru funcţia de primar al Capitalei Mihai Cârlig l-a acuzat pe Dorin Chirtoacă de înstrăinare ilegală a unui teren de lângă Spitalului Clinic Republican.

Fostul pretor al sectorului Râşcani a precizat că, după această tranzacţie, angajaţii spitalului, pacienţii, dar şi ambulanţele nu mai au loc de parcare.

"Noi presupunem că această parcare este luată de la medici, de la o instituţie cu talie republicană şi dată în mâinile private pentru a face un proiect comercial", a spu Mihai Cârlig.

Compania care a intrat în posesia terenului reconstruieşte parcarea, care va fi utilizată doar de către locatarii complexului locativ din preajmă. Potrivit lui Cârlig, Dorin Chirtoacă a prejudiciat statul cu până la 300 de milioane de lei.

Solicitat de Publika TV, edilul Capitalei a declarat că afirmaţiile lui Cârlig sunt nefondate. Terenul a ajuns în proprietatea Primăriei Chişinău acum câţiva ani, după ce Spitalul Clinic Republican l-a dat în chirie unei firme. În 2011, în baza unei hotărâri de Guvern, Primăria Capitalei urma să retrocedeze terenul instituției medicale. În decembrie 2013, pământul a fost însă vândut.

Săptămâna trecută, Cârlig l-a acuzat pe Chirtoacă şi de înstrăinarea ilegală a unui teren din preajma Circului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu