Noi acuzaţii în adresa Ministerului Tineretului şi Sportului

Embed:

Un nou conflict între Andrei Cimili şi Ministerul Tineretului şi Sportului. Preşedintele Federaţiei de ciclism a acuzat Ministerul că distruge acest gen de sport cu o finanţare modestă. La rândul său, ministerul a anunţat că şi-a îndeplinit toate obligaţiunile financiare faţă de ciclismul din Moldova.

Cimili este nemulţumit că din cei 630 de mii de lei necesari pentru organizarea Cupei Preşedintelui, doar 86 de mii au venit de la minister.

"Vom ajunge în momentul în care vom sta cu mâina întinsă ca să găsim bani, nu pentru Cupa Preşedintelui, dar şi pentru participarea la alte competiţii şi întreţinerea acestui sport în general", a declarat Cimili.

Preşedintele Federaţiei de Ciclism este nemulţumit şi de finanţarea din timpul ciclului olimpic. În această perioadă, Ministerul a acordat pentru ciclism 40 de mii de lei, iar ţara noastră a obţinut o singură cotă olimpică, prin Oleg Berdis.

Ministerul Tineretului şi Sportului a anunţat că a asigurat achitarea cheltuielilor ce ţin de cazarea celor 110 participanţi şi masa pentru alţi 50 de sportivi care vor concura la Cupa Preşedintelui. Deasemenea, finanţarea Federaţiei de ciclism în ultimii ani s-a produs în dependenţă de performanţele înregistrate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu