Nod în papură. Negocierile 5+2, PERICLITATE, din cauza ACESTOR acuzaţii ale Tiraspolului

Embed:

Tiraspolul acuză Chişinăul de sabotaj şi declară că nu este gata pentru întrevederea cu reprezentanţii negociatorilor în formatul "5+2", care vor veni în ţara noastră în aprilie. Anunţul a fost făcut de reprezentantul politic al regiunii separatiste, Vitalii Ignatiev, după întrevederea de la Bender cu vicepremierul pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan. 

Oficialul moldovean respinge acuzaţiile. Potrivit vicepremierului, reprezentanţii Tiraspolului fac asemenea declaraţii pentru a se justifica în faţa populaţiei din stânga Nistrului în legătura cu problemele din regiune şi să dea vina pe Chişinău pentru această situaţie.

Bălan susţine că, în scurt timp, toate grupurile de lucru din cadrul reglementării diferendului transnistrean îşi vor relua activitatea. El a mai declarat că autorităţile de la Chişinău fac tot posibilul pentru a pregăti baza întrevederii cu reprezentanţii formatului "5+2", pentru a soluţiona problemele populaţiei de pe ambele maluri ale Nistrului.

"Putem afirma în baza datelor pe care le avem că toate aceste activităţi au loc, se derulează, nu există niciun fel de tărăgănare. Autorităţile au întreprins o serie de măsuri pentru a ajuta agenţii economici şi populaţia prin aprobarea unor amendamente de hotărâri şi legi", a precizat Gheorghe Bălan.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu