NOBEL 2016: Bob Dylan, primele declarații publice după câștigarea premiului Nobel pentru Literatură

Artistul american Bob Dylan, care nu a făcut declarații după ce a fost desemnat câștigătorul premiului Nobel pentru Literatură, a anunțat că va merge la Stockholm pentru a primi această recompensă ''uluitoare, de necrezut'', potrivit unui interviu acordat de artist unui cotidian britanic, relatează sâmbătă AFP citat de agerpres.ro.

''Este greu de crezut'', a spus autorul, compozitorul și interpretul american în vârstă de 75 de ani pentru cotidianul Daily Telegraph fiind întrebat ce părere are despre obținerea premiului Nobel.

Întrebat dacă va participa la gala din 10 decembrie de la Stockholm, când regele Suediei înmânează distincțiile Nobel câștigătorilor, Dylan a spus: ''desigur, în măsura în care acest lucru este posibil''.

Vineri, secretarul permanent al Academiei suedeze de științe Sara Danius a discutat telefonic cu Bob Dylan, artistul confirmându-i acesteia că ''apreciază foarte mult onoarea care i s-a făcut, indicând că a rămas fără cuvinte în momentul în care a aflat că a câștigat premiul Nobel pentru Literatură'', conform ediției electronice de sâmbătă a cotidianului britanic The Guardian. În aceeași zi, Fundația Nobel a indicat că deocamdată nu a fost luată o decizie privind sosirea lui Bob Dylan la evenimentele de la Stockholm din luna decembrie dedicate premiilor Nobel.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu