Noaptea Muzeelor în Chişinău. Mii de moldoveni au descoperit misterele trecutului şi obiceiuri străvechi

Embed:

Mii de moldoveni au ieşit aseară târziu din casă pentru a vizita muzeele şi obiectivele turistice din Chişinău, care şi-au deschis porţile cu ocazia "Nopţii Muzeelor". Iubitorii de cultură au avut parte de expoziţii inedite, inclusiv cu maşini de epocă, au putut admira obiecte istorice valoroase şi suveniruri. Intrarea a fost gratuită.

Cei mai impresionaţi de programele culturale au fost copiii, mulţi dintre care pentru prima dată au descoperit misterele trecutului:

"Este foarte frumos şi interesant. Am văzut multe animale pe care nici nu le știam".

"Încercăm să le insuflăm și copiilor această dragoste față de istorie".

Pentru cei mici au fost organizate şi concursuri:

"Încercăm să construim un puzzle. Avem o căprioară să, o să încercăm, ne-am repartizat pe echipe și încercăm să ne descurcăm".

Vizitatorii Muzeului Național de Istorie au putut admira mașini și motociclete de epocă şi chiar să le testeze. Iar pentru cei pasionați de istoria războaielor au fost organizate lupte medievale.

Oaspeții Muzeului de Etnografie au avut ocazia să cunoască obiceiurile nupțiale de cândva în cadrul expoziției "Nunta nunților".

"Cred că este cea mai importantă expoziție a acestui an Pentru că nunta rânduiește viața celor tineri iar o expoziție despre nuntă rânduiește și viața acestui muzeu", a spus Varvara Buzilă, organizatoarea expoziției "Nunta nunților". 

Muzeele din Capitală au fost vizitate până la miezul nopții. Evenimentul a ajuns în Moldova la cea de-a 12-a ediție şi a fost organizat sub patronajul Ministerului Culturii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu