Noapte rece în nordul ţării. Meteorologii explică cauza oscilaţiilor de temperatură

Embed:

Azi-noaptea s-au înregistrat temperaturi de doar 11 grade în nordul ţării, valori destul de joase pentru această perioadă. Meteorologii anunţă şi pentru următoarele două nopţi vreme rece, cu temperaturi de 10 grade, în timp ce ziua se va încălzi până la 26 şi chiar 30 de grade. 

Natalia Canţer, meteorolog: Temperaturile actuale sunt uşor sub normă, însă asemenea fluctuaţii de temperatură pe timp de vară şi mai ales în timpul anticiclonilor sunt absolut normale.

De obicei, asemenea fenomene se înregistrează des pe timp de vară. Dacă în prima parte a zilei se înregistrează temperaturi caniculare, acestea se produc în faţa frontului atmosferic rece, după care traversează teritoriul acest front şi din această cauză după amiază au loc ploi cu descărcări electrice şi ploi cu grindină şi vijelie.

Temperaturile în timpul săptămânii sunt în tendinţă de creştere. Dacă în noaptea care vine aşteptăm în jur de 11 - 16 grade, pe parcursul săptămânii vor creşte până la aproximativ 13 - 18 grade Celsius noaptea, iar ziua până la 28 - 33 de grade.

În acestă săptămână vremea va fi fără precipitaţii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu