NOAPTE DE GROAZĂ! Palestinienii au lansat 150 de rachete asupra Israelului

Embed:

Ore de groază pentru israelieni care au fost aseară ţinta unui intens atac cu rachete lansate de militanţii Hamas din Fâşia Gaza. Sirenele au sunat ore în şir în 19 localităţi, unde oamenii au alergat spre adăposturile antiaeriene. O parte din rachete au fost interceptate de sistemul de apărare Iron Dome, dar altele au explodat pe teritoriul israelian.

Una din cele 150 de rachete lansate din Fâşia Gaza a lovit un loc de joacă din oraşul Sderot. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, majoritatea localnicilor erau deja în adăposturi după declanşarea sirenelor de alarmă. Armata israeliană a ripostat şi a atacat mai multe ţinte din Fâşia Gaza, ateliere de producere a rachetelor, tabere de antrenament pentru luptători şi tuneluri prin care activiştii Hamas transportă armament.

Violenţele s-au soldat cu 3 morţi în Fâşia Gaza şi cu un număr neprecizat de răniţi în câteva localităţi din Israel.

Trimisul Naţiunilor Unite pentru Orientul Mijlociu a condamnat atacurile cu rachete lansate de Hamas şi a cerut ambelor părţi să pună capăt violenţelor. În ultimele patru luni, tensiunile au crescut în intensitate la hotarul dintre Fâşia Gaza şi Israel. Palestinienii au forţat intrarea în Israel, iar militarii au ripostat cu focuri de armă. Militanţii Hamas au lansat peste graniţă zeci de dispozitive incendiare cu ajutorul baloanelor şi zmeielor. Peste 3 mii de hectare de vegetaţie au fost distruse.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu