NO COMMENT! Filmul evenimentelor din noaptea INCENDIULUI DEVASTATOR din Piaţa Centrală

Embed:

Este unul dintre cele mai devastatoare incendii care a avut loc în ultimii ani. Pagubele sunt imense, întrucât flăcările au mistuit în totalitate câteva magazine situate pe teritoriul Pieţei Centrale. Pompierii şi salvatorii au reuşit să stingă focul în câteva ore. Din fericire nimeni nu a fost rănit în urma incendiului. 

Incendiul a izbucnit aproape de ora 22:00. Peste 130 de pompieri şi salvatori s-au mobilizat în una dintre cele mai de amploare operaţiuni.

"A fost o temperatură foarte mare, a ars şi aparatul care era îmbrăcat pe mine, am avut nevoie să-l schimb. Ardea totul. Noi am intrat din partea asta şi am reuşit să apărăm partea asta a clădirii, că din partea cealaltă totul a fost în flăcări", a explicat un pompier.

INCENDIU DEVASTATOR în Capitală. Un magazin de construcții din Piaţa Centrală A LUAT FOC (FOTO/VIDEO)

Toată tehnica din dotarea Direcţiei Situaţiilor Excepţionale Chişinău, 16 autospeciale, inclusiv patru autoscări, au fost antrenate la stingerea incendiului. Flăcările s-au extins cu repeziciune şi au afectat o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi.

Oamenii care au văzut cu ce viteză ardea acoperişul au mărturisit că imaginile păreau apocaliptice:

"Am văzut că arde ceva. M-am uitat pe geam, m-am speriat. Gândeam că arde toată Piaţa Centrală".

"Noi eram tocmai la strada Dimitrie Cantemir. De acolo se vedea o flacără mare şi am venit să vedem ce se întâmplă."

Clădirea distrusă de incendiu a fost construită în anul 1982 şi era înproprietate privată. Potrivit primarului Capitalei, cei trei proprietari ai edificiului au fost sancţionaţi, la începutul anului, de către pompieri pentru nerespectarea normelor antiincendiare.

"Două cerinţe au fost faţă de ei: să-şi instaleze sistemul antiincendiar, de prevenire, lucrul pe care l-au făcut complet nou şi să înlocuiască integral reţeaua electrică. Proprietarul ne-a comunicat că o parte a înlocuit-o, iar altă parte a rămas să fie înlocuită. Acum rămâne să vedem dacă asta a fost motivul", a precizat Dorin Chirtaocă.

PRIMELE DECLARAȚII ale lui Dorin Chirtoacă despre incendiul devastator din Piața Centrală

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu