NO COMMENT: Ceea ce a făcut un preot în Constanţa nu vezi la noi în ţară (VIDEO)

Imagini halucinante surprinse de un şofer, pe o stradă din Constanţa. Un martor a filmat un preot care sfinţea maşinile în trafic.

Preotul se afla într-o căruţă trasă de boi şi avea antemergător o maşină a Poliţiei Locale Constanţa. El stropea toate maşinile care trecea pe lână căruţă cu Aghiazmă Mare, pe care o lua direct dintr-un butoi.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, a explicat că este vorba de un gest spontan la solicitarea unor şoferi.

"Din filmare se înţelege că unii şoferi şi-au dorit şi binecuvântarea maşinii cu agheasma, motiv pentru care au încetinit în dreptul preotului şi i-au solicitat aceasta. Această practică nu este ceva nou, întrucât stropirea cu agheasma mare este des întâlnită în gospodăria creştinului, fiind o prelungire a procesiunii de la Bobotează. Astfel se stropesc casele, grădinile, fântânile, staulele animalelor, existând inclusiv obiceiul botezului cailor şi al mijloacelor de transport.

Aşadar şi caii-putere, fiind unelte ale activităţii umane, se pot binecuvânta şi există chiar o slujbă specială pentru sfinţirea autoturismului, de care s-a mai vorbit în presă în trecut. Ineditul situaţiei este faptul ca totul se întâmplă spontan, în ritmul secolului vitezei.

Graba cotidiană a mediului urban poate determina pentru omul contemporan lipsa timpului necesar pentru a primi în linişte binecuvântarea lui Dumnezeu sau a participa la slujbe, asa cum şi Biserica recomandă a nu se lucra în zilele de Sărbători, însă acest lucru nu este întotdeauna posibil şi practic.

Tocmai de aceea, conştienţi de aceasta situaţie, Arhiepiscopia Tomisului a trimis aceste care cu agheasma pe principalele bulevarde. Filmarea ne arata ca decizia a venit în întâmpinarea dorinţei unor şoferi", a precizat preotul Eugen Tănăsescu, potrivit Libertatea.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu