NO COMMENT. Ce i-a amintit liberalul Mihai Ghimpu premierului Maia Sandu

Acum un an, premierul Maia Sandu, fiind în opoziție, vorbea depre pericolul alunecării Republicii Moldova sub infuiența Rusiei. Despre aceasta a amintit pe pagina sa de Facebook Mihai Ghimpu, care a și publicat un interviu de atunci.

"Maia Sandu acuză o înțelegere între Partidul Democrat, de guvernământ și Partidul Socialiștilor, al președintelui pro-rus Igor Dodon. Aceste partide au adoptat împreună o lege electorală care, spune Maia Sandu, avantajează forțele pro-ruse.

Lidera opoziției atrage atenția asupra pericolului de resuscitare a planului rusesc de federalizare a Republicii Moldova și cere autorităților române să se folosească de toate pârghiile pentru a opri acest curs", se spune în interviul publicat de rfi.ro, în data de 1 octombrie 2018.

PUBLIKA.MD amintește că în noaptea de 7 spre 8 iunie 2019, PAS condus de Maia Sandu și PPDA condus de Năstase au semnat un acord și au creat o coaliție cu partidul pro-rus PSRM, care ar fi finanțat de Moscova.

Mai mult decât atât, în spatele acestei coaliții ar sta vicepremierul, reprezentantul special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Republica Moldova Dmitri Kozak.

CITEȘTE ȘI: ALIANŢA KOZAK, rezultatul urletelor lui Dmitri Kozak la telefon (VIDEO)

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu