Nivelul apei în Nistru la mai puţin de 2 metri până la nivelul critic

Embed:

Nivelul apei în râul Nistru a crescut cu mai bine de trei metri faţă de media normală. Cu toate acestea, reprezentanţii Serviciului Situaţii Excepţionale spun că, deocamdată, nu există pericol de inundaţii. Asta pentru că până la nivelul critic mai sunt încă aproape doi metri.

Ultimele măsurători arată că nivelul apei în râul Nistru a crescut cu 20 de centimetri în ultimele 12 ore şi a ajuns la nivelul de 12,4 metri. Totuşi, în acest moment pericol de inundaţie nu există, deoarece până la nivelul critic sunt încă 1,5 metri.

Angajaţii de la staţia de pompare de la Vadul lui Vodă spun că sunt pregătiţi să facă faţă situaţiei.

Vestea despre creşterea nivelului apei i-a pus pe gânduri cel mai mult pe antreprenorii de pe plaja de la Vadul lui Vodă.

"Cred că dacă se va ridica nivelul apei, toţi vor trebui să se refugieze undeva, că nu va fi altă ieşire", opinează un agent economic. "Aşa teoretic suntem pregătiţi, practic niciodată nu se ştie. Pentru toţi va fi o problemă dacă o să se ridice apa în Nistru", menţionează altul.

Reprezentanţii Serviciului Situaţii Excepţionale nu pot spune, deocamdată, care va fi nivelul apei în Nistru în următoarele zile.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu