NIT, fără licenţă

Embed:

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a retras licenţa de emisie a postului de televiziune NIT. Decizia a fost luată, acum câteva minute, cu votul a şapte din cei nouă membri ai CCA. Împotrivă a votat Corneliu Mihalachi, care a şi părăsit şedinţa.

Potrivit membrilor CCA, motivul este nerespectarea pluralismului de opinii.

"Bază pentru această decizie a servit raportul de monitorizare a buletinelor informative şi anume lipsa de pluralismul de opinii. Din păcate, raportul a arătat că politica acestui post nu s-a schimbat deloc. Au fost aplicate sancţiunile graduale şi s-a ajuns până la limită. Următoarea sancţiune a fost retragerea licenţei de emisie", a declarat membrul CCA Dinu Ciocan.

"Nu e o ştire care m-a şocat. Acest post de televiziune se îndrepta spre o astfel de decizie", a menţionat jurnalistul Ion Terguţă.

În acelaşi timp, comunistul Alexandru Petcov a declarat că această hotărâre este una politică.

"Este o decizie politică, o comandă a guvernării, a Guvernului Filat. Niciun politician nu are dreptul să fie arbitru în ceea ce este presa. El are dreptul politic ca să facă careva condiţii pentru presă. Ceea ce s-a făcut azi este ceva înjositor şi este un pericol pentru democraţie. Cunosc foarte bine cum au fost numiţi membrii CCA. În spatele lor stau Filat şi Plahotniuc. Această licenţă se eliberează pentru un oarecare Canal 3", a declarat deputatul comunist Alexandru Petcov.

Decizia intră în vigoare odată cu publicarea ei în Monitorul Oficial.

Postul privat NIT, care are acoperire naţională, activează din 1997.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu