Nistor Grozavu: Proiectul parcărilor cu plată este o schemă de spălare a banilor

Embed:

Controversatul proiect al parcărilor cu plată este o schemă de spălare a banilor. O spune viceprimarul Capitalei, Nistor Grozavu, care a fost ieri eliberat din arest la domiciliu. Funcţionarul, aflat sub control judiciar, a revenit la muncă şi este gata să deblocheze activitatea primăriei.

Grozavu neagă că ar fi semnat contractul în interes propriu sau la comanda cuiva. Potrivit lui, toate autorizaţiile anexate proiectului de decizie au fost contrasemnate de primarul Dorin Chirtoacă.    

Nistor Grozavu spune că a semnat contractul privind amenajarea celor 30.000 de locuri de parcare cu plată, în decembrie 2015, fără să-l citească. Ulterior, funcţionarul şi-ar fi dat seama că unele prevederi erau dubioase.

"Nu este un contract atât de rău, însă dacă vorbim de prejudicii în caz de reziliere atunci acolo sunt multe lucruri şi plus a fost scoasă prevederea că el intră în vigoare numai după aprobarea de către consiliului municipal. Totuşi este o schemă, este bine sau nu pusă la punct, asta e a doua întrebare", a spus viceprimarul Capitalei, Nistor Grozavu. 

Viceprimarul Grozavu spune că fiecare act din contractul semnat la sfârşitul anului 2015 cu austriecii era avizat şi de primarul Dorin Chirtoacă.

"Pe 23 iunie 2014, când domnul primar la şedinţa operativă a dat indicaţii ca orice certificat de urbanism, autorizarea de construire şi alte documente să nu plece înapoi până nu sunt avizate de el", a spus Grozavu. 

Grozavu a recunoscut că unul dintre motivele pentru care a fost eliberat din arest este faptul că a colaborat cu ancheta.

"Anume asta consider, că am fost folosit la maximum, mai mult decât atat, cunoscându-mă destul de bine cum procedez, au folosit acea încredere în colegi care.. şi de mai sus şi de mai jos", a spus viceprimarul Capitalei. 

Viceprimarul nu a confirmat, dar nici nu a infirmat, implicarea primarului Capitalei, Dorin Chirtoacă, în schema de spălare a banilor.

" - Admiteţi că primarul este implicat direct în această schemă? - Parcă nu aş vrea să admit acest lucru, dar nu ştiu. Oamenii uneori au unele slăbiciuni şi putea fi…", a recunoscut Grozavu. 

Grozavu s-a arătat dispus să asigure interimatul funcţie de primar, dacă aleşii municipali nu se vor împotrivi.

"Sunt multe probleme. Mi s-a creat o impresie că foarte puţin s-a lucrat în ultimele săptămâni, cât eu am fost absent, dar este posibiliatea de a redresa situaţia", a spus viceprimarul Capitalei, Nistor Grozavu. 

Nistor Grozavu a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie în data 25 aprilie, fiind bănuit de depăşirea atribuţiilor de serviciu în dosarul parcărilor cu plată.

Funcţionarul a stat 30 de zile în arest la domiciliu şi a fost eliberat sub control judiciar.

În acelaşi dosar este cercetat penal şi primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă. Edilul-şef a fost plasat în arest la domiciliu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu