Nistor Grozavu: Oamenii nu conştientizează pericolul la care se expun atunci când folosesc butelii de gaz

Embed:

Ar exista mai multe motive pentru care oamenii folosesc butelii de gaz în apartamente. Unul dintre acesta ar fi economiile pe care oamenii le pot face, iar altul lipsa de conştientizare a cetăţenilor despre pericolul la care se supun utilizând instalaţiile de gaz. Sunt declaraţiile făcute de viceprimarul Capitalei, Nistor Grozavu, în cadrul emisiunii PUBLIKA REPORT în care sunt discutate consecinţele exploziei în blocul din bulevardul Moscovei, în urma căruia patru persoane, inclusiv un copil de doar 4 ani, şi-au pierdut viaţa.

"Ceea ce am văzut la faţa locului, probabil că era folosită pentru pregătirea bucatelor. Presupun acesta este legat de două motive. Primul motiv este că atunci când foloseşti gazul poţi foarte operativ să modifici temperatura maşinii de gătit.

Un alt motiv este, probabil, unul social. Atunci când aceste tipuri de clădiri au început să fie construite, preţul la energie electrică era mai mic pentru aceşti consumatori decât pentru consumatorii din alte tipuri de clădiri. Iar astăzi aceste compensaţii nu mai există şi cetăţenii doresc să facă economii acolo unde pot. Probabil că este şi acest motiv.

Nu cred că unii constientizează ce se poate întâmpla atunci când foloseşti instalaţii de gaze la etaje foarte înalte", a declarat Nistor Grozavu, viceprimarul Capitalei. 

CITEŞTE ŞI: Explozie în sectorul Râşcani. Bătrâna dată dispărută a fost găsită moartă sub dărâmături

PUBLIKA.MD aminteşte că în urma exploziei de sâmbătă seara într-un bloc de pe bulevardul Moscovei patru persoane, inclusiv un copil de patru ani, şi-au pierdut viaţa. În această dimineaţă, salvatorii au scos de sub dărâmături cadavrul unei bătrâne care era dată dispărută. Iar noaptea trecută din bloc au fost scoase şi corpul unei femei şi al copilului ei de doar patru ani. 

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la doar câteva ore după explozia din sectorul Râşcani, la spital s-a stins şi un bătrân de 77 de ani.

De asemenea, alte patru persoane sunt rănite şi se află în spital. 

Printre răniţi se află şi proprietara apartamentului în care a avut loc explozia. Acesta a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului şi alte traumatisme şi se află în secţia de reanimare. De asemenea, un pompier este internat în spital după ce peste el a căzut o placă de beton. Viaţa lui este în afara oricărui pericol. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu