Nistor Grozavu despre lucrările de reparare a blocului în care a avut loc explozia: Vom încerca să nu oprim nici pentru o zi lucrările aici

Blocul afectat în urma exploziei de sâmbătă seara, urmează să fie reparat. Potrivit viceprimarului Capitalei, Nistor Grozavu, prima etapă a lucrărilor constă în realizarea planşeelor, după care se va repara peretele exterior şi pereţii interiori. După aceste lucrări de reparare, se va face o expertiză generală a clădirii. 

Cât priveşte reţeaua electrică, viceprimarul a susţinut că la prima vedere aceasta este în regulă, însă oricum vor fi verificate toate etajele pentru excluderea oricărei primejdii. 

"La momentul actual ceea ce vedem nu este un pericol. Vom face consolidările pe această verticală, de la parter până la etajul 21 pentru a exclude orice risc posibil. De asemenea, de mâine vor intra şi specialiştii în reţele, pentru că dacă se va decide că partea inferioară şi superioară pot fi locuite, atunci va trebui ca să dăm drumul încălzirii şi să vedem cum facem acest lucru ", a menţionat Nistor Grozavu. 

De lucrările de restabilire a clădirii se va ocupa o companie de construcţii aleasă de Comisia de Situaţii Excepţionale Republicană şi Comisia de Situaţii Excepţionale a mun. Chişinău. 

"Vom contracta direct constructorii care ne-au ajutat aici. S-a luat decizia pentru a contracta direct o companie care poate face asemenea tipuri de lucrări şi cea de care discutăm este una dintre puţinele care face aşa tipuri de lucrări", a spus Nistor Grozavu, viceprimarul oraşului Chişinău. 

Viceprimarul susţine că oamenii se vor putea întoarce în locuinţele lor într-un termen nu mai mic de jumătate de an.

"Vom vedea care sunt măsurile de siguranţă pe care le vor impune experţii şi proiectanţii. De obicei noi spunem în felul următor, că facem orice lucrări de construcţie dacă avem peste 4 planşee peste cap. Asta ar însemna de la etajul 14 până la 10 că nu sunt probleme. Aici este situaţia puţin mai bună, dar oricum nu vreau să mă expun, este posibil că şi cei de la etajele inferioare şi superioare să aibă de răbdat ceva timp. Dar vom încerca să nu pierdem nici o zi, ca să nu oprim nici pentru o zi lucrările aici" a spus Nistor Grozavu. 

Aceste lucrări de reparare vor fi finanţate de primăria Capitalei. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu