"Nişte needucaţi". Zeci de indicatoare de pe traseul renovat Sărăteni-Soroca au fost devastate

Embed:

Zeci de indicatoare rutiere de pe traseul Sărăteni-Soroca, reparat recent, au fost demontate şi deteriorate. Iar parapetele de pe marginea drumului au fost smulse de locuitorii satului Căpreşti, raionul Floreşti, deoarece acestea le încurcau atunci când îşi duceau animalele la păscut. Poliţia a deschis un dosar penal pentru vandalizarea bunurilor publice.

Drumarii care au muncit la reabilitarea traseului aproape doi ani sunt supăraţi pe localnici.

"Şi-au bătut joc de munca nostră. Ei spun că nu le convine, că s-a făcut semn de circulaţie cu 30,40 de km la oră. Chiar dacă acolo sunt şcoli, treceri de pietoni pe toate le-au smuls. Ţevile le-au tăiat de jos şi le-au furat. Am pus nişte urne mici în staţie la Căpreşti, pentru hârtie, un gunoi mic, le-au tăiat plasa, le-au fărămat", s-a plâns un drumar.

Oamenii din Căpreşti spun că nu ştiu cine ar fi vandalizat indicatoarele:

"Nu au lăsat o trecere spre imaş pentru animalele noastre şi probabil că oamenii au rupt parapetele. În rest nu am văzut nimic."

"Asta poate nişte copii care nu înţeleg, needucaţi. Dar oamenii care sunt inteligenţi păstrează ceea ce se face. Eu de exemplu sunt foarte recunoscătoare"

"Oamenii nu au ocupaţie, mai înainte era de lucru. Acum nu au unde lucra şi ce găsesc aceea fură."

Autorităţile locale recunosc că mai mulţi locuitori din Căpreşti s-au arătat nemulţumiţi de faptul că indicatoarele rutiere le limitează circulaţia. Potrivit poliţistului din localitate, indicatoarele au fost demontate la mijlocul lunii octombrie, dar deocamdată nu au fost indentificaţi făptaşii.

Lucrările de reconstrucţie a drumului Sărăteni-Soroca au fost finanţate de Guvernul SUA şi au costat peste 260 de milioane de dolari.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu