Nissan se bazează pe viitorul său model compact pentru a creşte vânzările din Europa

Japonezii de la Nissan se bazează pe viitorul lor hatchback compact pentru creşterea cu un procent a cotei de piaţă în Europa până la finele anului 2016. Ultimul hatchback de segment C de la Nissan a fost Almera, scos din producție în urmă cu opt ani, scrie automarket.ro.

Nissan are aşteptări mari de la segmentul hatchback-urilor compacte, pe care îl va aborda din nou cu un model pe care-l va construi în Spania. Japonezii vor să atingă o cotă de piaţă de 5% în Europa până la finele anului fiscal 2016, în contextul în care au avut o cotă de piaţă de 3,9% în decursul anului trecut pe aceeaşi piaţă.

Noul hatchback de la Nissan va fi lansat la Salonul Auto de la Paris, programat în luna octombrie a anului curent, iar constructorul japonez a investit 130 de milioane în fabrica sa din Barcelona pentr a-l putea produce în 80.000 de exemplare pe an.

În tot acest timp, cei de la Nissan se aşteaptă ca hatchback-ul lor compact să nu afecteze vânzările lui Qashqai, deoarece clienţii sunt diferiţi şi canibalizarea respectivă are loc în gama multor producători fără efecte îngrijorătoare.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu