Ninsoarea abundentă a paralizat Capitala. Alexandru Pânzari, despre situaţia pe trasee

Embed:

Din cauza condiţiilor meteo s-au produs mai multe accidente. Oficial, până la ora 14:00 erau înregistrate 44 accidente rutiere.

Despre situaţia pe trasee, care este numărul accidentelor la moment, a vorbit Alexandru Pânzari, şeful IGP.

"La moment pe teritoriul ţării au fost înregistrate 63 de accidente rutiere, cu trei persoane traumatizare. Dintre aceste 63 de accidente, 48 au avut loc în oraşul Chişinău.

Cu privire la traseele naţionale, în raionul Căuşeni se circulă cu dificultate. Dimineaţa am avut careva blocaje în direcţia Hânceşti, dar acum situaţia este normală şi se circulă. Traseul este dificil dar se circulă.

În celelalte regiuni ale ţării circulaţia este normală. Sunt 15 autospeciale care lucrează la deszăpezire şi cu material antiderapant. 

Îndemnăm cetăţenii să se abţină de la deplasări şi să nu fie ţinute automobilele sub copaci. Ninsoarea continuă şi se acumulează zăpadă pe crengile acestor copaci.

Avem înregistrate 131 de automobile deteriorate în urma căderii crengilor. Am format echipe de poliţişti care circulă pe teritoriul municipiului şi comunică cu cetăţenii, pentru a-i îndemna să nu îşi plaseze automobilele în locuri primejdioase", a declarat şeful IGP, Alexandru Pânzari.

PUBLIKA.MD aminteşte că, ninsoarea din aprilie face ravagii în Capitală. Numărul accidentelor rutiere crește odată cu majorarea fluxului de transport.

Potrivit meteorologilor, pentru următoarele zile se prognozează vreme rece. În Capitală, în weekend minimele vor coborî până la minus patru grade. Ziua se vor înregistra până la 11 grade Celsius.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu