NINSOARE cu TUNETE şi FULGERE în Capitală. Ce semnifică acest FENOMEM METEO NEOBIŞNUIT

Un fenomen meteo neobişnuit s-a produs în această după-amiază în Capitală. În timp ce afară ninge, a tunat şi a fulgerat. Fenomenul rar întâlnit a fost observat de un martor ocular.

Potrivit meteorologilor, tunetele care au însoțit ninsoarea este un fenomen rar. Asta s-a întâmplat pentru că a intervenit o variație foarte rapidă în schimbarea maselor de aer, petrecută în decurs de aproximativ două ore: o masă de aer rece, cu nebulozitate accentuată, astfel că atmosfera s-a încărcat electric.

La apariția fulgerelor și a tunetelor a contribuit, mai apoi, și modul în care a nins. Mai mult, înainte de aversa de ninsoare a fost una de măzăriche (precipitații sub forma unor bobițe de zăpadă sau gheață, specifice iernii – n.r.). Toată această încărcătură de cristale și de masă solidă în nori, potrivit sinopticienilor, a avut ca efect încărcarea electrică a norului și atunci este posibil să apară astfel de fenomene electrice, deși sunt rare.

PUBLIKA.MD aminteşte că fenomenele se vor intensifica, pentru că de la ora 15:00 va intra în vigoare un cod galben de precipitaţii. Avertizarea meteorologilor va fi valabilă până la miezul nopţii. 

Potrivit specialiştilor, termometrele vor indica ziua între minus un grad şi plus cinci grade Celsius, iar pe parcursul nopţii temperaturile vor coborî până la minus opt grade.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu