NINGE în mai multe localități din țară. Cum se circulă pe drumurile naționale (FOTO)

Embed:

Un val de ninsoare şi frig a lovit Moldova. Zăpadă abundentă se înregistrează în centrul ţării, inclusiv în Chişinău, unde ninge necontenit de dimineaţă. Circulaţia pe opt străzi în pantă a fost blocată, iar serviciile specializate ale Primăriei lucrează în regim sporit pentru ca să facă situaţiei. Trafic îngreunat a fost de dimineaţă, când toţi se grăbeau la muncă.

(UPDATE 16:30) Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, pe drumurile naționale se efectuează lucrări de patrulare și combaterea lunecușului, iar circulația rutieră pe drumurile naționale este asigurată. Până la această oră, în procesul tehnologic au fost antrenate 279 utilaje speciale, 2547,4 tone de material antiderapant și 299 muncitori rutieri.

(UPDATE 12:10) Potrivit reprezentanţilor Ministerului Economiei și Infrastructurii, pe drumurile naționale se efectuează lucrări de patrulare, circulația rutieră fiind asigurată. În procesul de deszăpezire a şoselelor au fost antrenate 156 utilaje speciale, s-au împrăştiat circa 987,2 tone material antiderapant și lucrează 132 muncitori.

Circulația rutieră pe drumurile naționale este satisfăcătoare, pe unele trasee este polei, printre care: Chişinău-Ungheni-Sculeni, Chişinău-Leuşeni, Chişinău-Bender, Anenii Noi-Căuşeni-Ştefan Vodă-Palanca, Chişinău-Hânceşti-Cimişlia-Comrat-Vulcăneşti- Giurgiuleşti, Hânceşti-Leova-Cahul și Rezina-Orhei, Otaci-Edineţ și Bălţi-Sărăteni.

(UPDATE 12:00) Drumarii intervin, prioritar, pe şoselele naţionale, după care şi pe cele locale. 

"Sectoarele care prezintă un pericol mai sporit pe timp de iarnă sunt monitorizate şi după necesitate se intervine, cum este pe drumul Anenii Noi – Căuşeni – Ştefan Vodă, pe drumul Chişinău-Orhei-Bălţi şi pe drumul Chişinău – Ungheni", a menţionat Sergiu Căpăţâna, angajat al Administraţiei de Stat a Drumurilor.

Cum se circulă pe drumurile naţionale şi cum acţionează muncitorii a mers să verifice ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici. 

Potrivit reprezentanţilor INP, traseele din țară sunt acoperite cu zăpadă, mai intens în Centru și Sud, însă transportul se deplasează fără dificultăți.

Mulţi dintre şoferi s-au plâns că au fost nevoiţi să stea ore întregi în ambuteiaj. 

Iată ce spun şoferii despre starea drumurilor:

"Foarte greu. Nu sunt curăţate drumurile defel. Ambuteiaje de ajuns şi de rămas".

"N-am văzut niciun dispozitiv de curăţare a zăpezii şi vedeţi şi singuri cât de deplorabilă este situaţia, adică nu s-a luat nicio măsură".

În pofida acestui fapt, echipajele de patrulare activează permanent cu informarea șoferilor, că pentru siguranța lor, în astfel de condiții să circule cu 20-30 km mai puțin decât limita permisă. Totodată, muncitorii "Exdrupo" şi 28 de autospeciale împrăştie material antiderapant, în special, pe arterele unde circulă transportul public şi pe drumurile care fac legătura cu suburbiile Capitalei. În ajutorul muncitorilor, pe străzi a ieşit şi un troleibuz dotat în faţă cu o lamă.

Într-o postare pe facebook, primarul interimar, Ruslan Codreanu, a scris că tehnica este insuficientă și învechită, dar se încearcă să se facă faţă situaţiei, iar muncitorii vor lucra în mai multe ture. Totodată, edilul le-a reamintit agenților economici că sunt obligați să curețe trotuarele din apropierea clădirilor pe care le administrează.

Pe parcursul nopții la menținerea circulației rutiere au fost implicate 54 de echipaje și 96 de ofițeri de patrulare.

Citeşte şi: Au venit ninsorile peste Moldova. Codul Galben a intrat în vigoare. Va fi ger şi vor cădea precipitaţii puternice

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu