NINGE AMBUNDENT! Circulaţia pe opt străzi din Capitală, blocată. Şoferii, nevoiţi să stea ore întregi în ambuteiaj

Embed:

Un val de ninsoare şi frig a lovit Moldova. Zăpadă abundentă se înregistrează în centrul ţării, inclusiv în Chişinău, unde ninge necontenit de dimineaţă.

Circulaţia pe opt străzi în pantă (Ganea, Timiş, Poştei, Vadul lui Vodă, Paris, Podul Înalt, Căuşeni şi stradela Uzinelor) a fost blocată, iar serviciile specializate ale Primăriei lucrează în regim sporit pentru ca să facă faţă situaţiei. Trafic îngreunat a fost de dimineaţă, când toţi se grăbeau la muncă.

Mulţi dintre şoferi s-au plâns că au fost nevoiţi să stea ore întregi în ambuteiaj: 

"Cam greu, dumneavoastră observaţi deja ora 10:00, 11:00, am întârziat deja cu o oră la servici.
- O oră aţi stat în ambuteiaj. Uitaţi-vă câte maşini în spate am avut şi aşa încetişor ţinem distanţa".

"Foarte greu. Nu sunt curăţate drumurile defel. Ambuteiaje de ajuns şi de rămas".

"N-am văzut niciun dispozitiv de curăţare a zăpezii şi vedeţi şi singuri cât de deplorabilă este situaţia, adică nu s-a luat nicio măsură".

"- Drumurile sunt curăţate?
- Nu prea curăţate, dar încetişor se poate de mers".

Potrivit Primăriei Chişinău, 350 de angajaţi şi 35 de utilaje sunt implicate în curăţarea căilor de acces în cartiere, a trotuarelor şi staţiilor.

Totodată, muncitorii "Exdrupo" şi 28 de autospeciale împrăştie material antiderapant, în special, pe arterele unde circulă transportul public şi pe drumurile care fac legătura cu suburbiile Capitalei.

În ajutorul muncitorilor, pe străzi a ieşit şi un troleibuz dotat în faţă cu o lamă.

Într-o postare pe Facebook, primarul interimar, Ruslan Codreanu, a scris că tehnica este insuficientă și învechită, dar se încearcă să se facă faţă situaţiei, iar muncitorii vor lucra în mai multe ture.

Totodată, edilul le-a reamintit agenților economici că sunt obligați să curețe trotuarele din apropierea clădirilor pe care le administrează.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu