Nimeni nu-i primar în satul lui. Cum s-a votat la baștina lui Dodon, Sandu și Greceanîi

Embed:

Cetățenii se pare că nu prea au încredere în băștinașii care se află la guvernare. Cel puțin asta arată rezultatele alegerilor locale din 20 octombrie. În satele de unde vin Igor Dodon, Maia Sandu și Andrei Năstase, oamenii nu le-au acordat votul de încredere.

Astfel, la Sadova, satul de baștină al lui Igor Dodon, a câștigat din primul tur candidatul independent Anghel Tudor. Acesta a obținut 61,16% dintre voturi.

În comuna Risipeni din raionul Fălești, de unde se trage premierul Maia Sandu, au câștigat democrații. Fotoliul de primar i-a revenit lui Mosoreti Dmitri, care a obținut un scor de 69.67%, mai exact 595 de voturi.

La Mândrești, Telenești, de unde vine liderul PPDA, Andrei Năstase, a câștigat candidatul independent Oxana Guzun. Aceasta a obținut un scor de 51.19% sau 794 voturi. 

Totuși, speaker-ul Zinaida Greceanîi, dar și președintele PDM, Pavel Filip, se pot lăuda cu rezultate bune, obținute de candidații formațiunii pe care o conduc.

Astfel, în satul de baștină al președintelui PDM, Pavel Filip, primăria a fost câștigată de către democratul Bujoreanu Valeriu, cu 76.06% sau 845 de voturi. La Zinaida Greceanîi, socialistul Mihail Ursu a obținut peste 96% din voturi sau 1.014 voturi.

Astăzi, 21 octombrie, #ALEGEPUBLIKA. Cele mai noi informaţii despre alegerile locale şi parlamentare sunt pe www.alegepublika.md, pe canalul nostru de youtube sau pagina de Facebook


 

 

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu