Nimeni din cadrul IGP nu va fi sancţionat pentru că a tratat vizita lui Serghei Şoigu, în ţara noastră, drept una oficială

O mână spală pe alta. Nimeni din cadrul IGP nu va fi sancţionat pentru că a tratat vizita ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu, în ţara noastră, drept una oficială. Premierul Maia Sandu, care ceruse o anchetă internă pentru a vedea cine nu i-a respectat ordinul că este o vizită privată, justifică acţiunile poliţiei. Aceasta a declarat astăzi că Ministerul de Interne, căruia i se subordonează IGP, nu a fost informat corect despre caracterul acestei vizite.

În cadrul şedinţei de Guvern din 21 august, premierul Maia Sandu l-a atenționat pe ministrul Apărării, Pavel Voicu, că acesta nu poate avea o întrevedere oficială cu omologul său rus, Serghei Șoigu, în data de 24 august, întrucât vizita lui Şoigu este una privată.

"Această vizită nu este oficială. Drept urmare, Guvernul nu este implicat în această vizită şi nu pot fi semnate acorduri sau înţelegeri oficiale. Ca orice cetăţean străin, Şoigu poate să viziteze Republica Moldova în calitate de persoană privată", a spus premierul Maia Sandu.

Ordinul prin care şeful interimar al IGP, Gheorghe Balan, a dispus să-i fie asigurată securitatea lui Şoigu, vizita acestuia fiind calificată drept una oficială, a fost emis peste două zile de la declaraţia premierului. Documentul a fost publicat de către portalul deschide.md şi nu a fost contestat nici de către IGP, nici de către Ministerul de Interne.

Ulterior, premierul Maia Sandu a cerut iniţierea unei anchete de serviciu ca să vadă cine de la IGP nu a respectat ordinul prim-ministrului. Ancheta a fost finalizată.

"Explicaţia pe care am primit-o a fost că acel ordin, a fost emis înainte ca eu în şedinţă de Guvern să dau o calificare acestei vizite. Deci colegii de la Ministerul de Interne nu au fost informaţi corect despre caracterul acestei vizite. I-am atenţionat ca de acum în colo să aştepte să fie calificată vizita după care să întreprindă acţiuni",a spus premierul Maia Sandu.


Serghei Şoigu a efectuat o vizită în ţara noastră în data de 24 august, la invitaţia preşedintelui ţării.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu