Nicu Popescu: Vizita lui Serghei Şoigu a fost organizată cu abateri

Embed:

Vizita din 24 august a ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu, la Chişinău, a fost organizată cu abateri de la procedurile legale.

La această concluzie a ajuns ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu, în baza informației prezentate de ambasadorul nostru la Moscova, Andrei Neguţa, rechemat la Chişinău pentru discuţii la acest subiect.

"Această vizită s-a discutat, ştiţi bine că coordonarea internă în jurul acestei vizite nu a fost perfectă, au existat anumite lacune, care au creat acest schimb de poziţii, care au avut loc între instituţiile de stat ale Republicii Moldova", a spus NICU POPESCU, ministru al Afacerilor Externe. 

Ministrul Nicu Popescu a făcut această declaraţie în cadrul unei conferinţe de presă, în care a vorbit despre rezultatele recentelor vizite efectuate în Ucraina şi Federaţia Rusă. Anterior, şi premierul Maia Sandu a avut obiecţii faţă de vizita lui Serghei Şoigu la Chişinău.

Prim-ministrul l-a atenționat pe ministrul Apărării, Pavel Voicu, că nu va putea avea o întrevedere oficială cu omologul său rus în 24 august, pentru că nu au fost întreprinse toate demersurile legale în acest sens, iar această vizită nu a fost una oficială.

În replică, Pavel Voicu a declarat atunci că omologul său rus, Serghei Şoigu, a fost invitat de şeful statului, la evenimentele organizate cu ocazia așa-zisei eliberare a Moldovei de sub ocupaţia fascistă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu