Nicolas Sarkozy: Am crezut că mă pot întoarce în politică. M-am înșelat

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a admis într-un interviu că s-a înșelat când a crezut că se poate întoarce în prima linie a politicii, după ce a fost scos din cursa pentru prezidențiale încă din prima rundă a primarelor partidului de centru-dreapta care au avut loc duminica trecută, informează EFE, scrie agerpres.ro.

"Când faci politică, și eu am făcut politică timp de 40 de ani, vine o zi în care totul, logic, se termină. Pentru mine asta a fost ieri. Am crezut că pot să mă întorc, dar m-am înșelat", a spus Sarkozy la o zi după înfrângerea sa într-un interviu difuzat azi de săptămânalul "Le Journal de Dimanche" (JDD).

În primul tur al primarelor conservatorilor francezi, în frunte s-a clasat fostul premier Francois Fillon, cu 44.1% din voturi, urmat de Alain Juppé, cu 28,6%. Sarkozy a obținut doar 20,7%.

Într-un interviu care ar putea fi interpretat ca un nou anunț al retragerii sale din politică — ca și cel din 2012 când a anunțat retragerea după ce a pierdut alegerile împotriva lui Francois Hollande — Sarkozy a spus că a venit momentul să abordeze "un nou stil de viață, cu mai multe pasiuni private și mai puține pasiuni publice".

Sarkozy i-a acordat sprijinul său lui Fillion: "În fond, Fillon este Sarko, dar fără Sarko", a spus fostul președinte francez, citat de JDD.

Fostul președinte a fost azi primul care s-a prezentat la urne, la 8.15, ora locală, la un sfert de oră de la deschiderea secțiilor de votare.

Peste 10.228 de secții de votare au fost deschise azi în Franța în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor primare pentru desemnarea candidatului conservator la președinția Franței. Urnele se închid la ora 19.00, ora Franței, iar rezultatele vor fi anunțate după doar două ore.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu