Nicolăescu, despre demararea campionatului național de fotbal în Belarus, în contextul pandemiei de coronavirus: "E foarte periculos"

A auzit de COVID-19, dar nu are de ales și trebuie să joace fotbal! Ion Nicolăescu, legitimat la FC Vitebsk, este singurul fotbalist moldovean în Campionatul Belarusului. În timp ce toată Europa a suspendat toate competițiile sportive, partidele din această țară se dispută cu spectatori în tribune. Sâmbătă, 21 martie, echipa sa va debuta în noul sezon cu meciul de pe teren propriu cu FC Gorodeia.

"Sincer, nu este chiar ok. Cred că ar fi fost bine măcar fără suporteri. După meci, dacă dai mâna cu cineva, care deja are acest virus?... E foarte și foarte periculos", a spus atacantul FC Vitebsk, Ion Nicolăescu.

Fotbalistul moldovean a mărturisit că respectă cerințele medicilor. Totodată, gruparea moldoveanului nu a renunțat la procesul de pregătire, iar antrenamentele se desfășoară de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic ieșit din comun.

"Foarte rar ies afară, doar dacă avem antrenament. Cel puțin, la noi nimic nu s-a schimbat. În același regim ne antrenăm. Deja fiecare are grijă de el. Cum se spune, să avem grijă de noi, să evităm locuri publice. Așa fac și eu. Maximum pot să ies afară cu câinele sau la magazin după cumpărături", a menționat atacantul FC Vitebsk, Ion Nicolăescu.

Potrivit lui Nicolăescu, lumea din Belarus nu este deloc panicată, chiar dacă lumea pare a fi în plină pandemie de coronavirus. 

"Toată lumea lucrează. Nu este o stare de urgență, cum se întâmplă la noi în Moldova. Nimeni nu este în panică, cum ar fi nimic ieșit din comun. Cum spun autoritățile, totul este sub control", a afirmat atacantul FC Vitebsk, Ion Nicolăescu.

În vara lui 2018 Ion Nicolăescu a fost achiziționat de Șahtior Soligorsk de la Zimbru Chișinău. Până la finalul acestui sezon atacantul de 21 de ani a fost împrumutat la FC Vitebsk. Pentru echipa națională a Republicii Moldova Ion Nicolăescu a jucat 5 meciuri.

CITEȘTE ȘI: Nu au frică de coronavirus. În Belarus a demarat campionatul național de fotbal

loading...

Lasă un comentariu