"Nicolae Timofti va fi înaintat oficial de AIE la Preşedinţie. Societatea va accepta orice candidat"

Embed:

Nicolae Timofti va fi înaintat oficial de către Alianţa pentru Integrare Europeană la funcţia de şef al statului. De acest lucru se arată convins analistul politic Oazu Nantoi, care a declarat, pentru Publika TV, că societatea a ajuns în situaţia în care va accepta orice candidatură, doar să fie ales preşedintele.

În opinia analistului, Alianţa a “adus situaţia la momentul în care societatea aşteaptă orice candidatură”.

„Am ajuns la limita la care politicienii noştri se mai pot juca cu anumite speculaţii. Sunt dispus să cred că Nicolae Timofti va fi înaintat oficial de către AIE şi, de ce nu, susţinut şi de către socialişti”, a menţionat Oazu Nantoi.

„Domnul Timofti a figurat în calitate de candidat şi parcă opinia publică a fost pregătită. Nu că ar fi mai rău sau mai bun decât alţi candidaţi, avem nevoie de depăşirea fazei nenorcite cu alegerea şefului statului şi se va stabiliza situaţia politică. Dar cu riscul de alegeri anticipate şi uzurparea puterii”, a precizat acesta.

Totodată, analistul susţine că Republica Moldova are nevoie de un preşedinte “care va fi mai presus de procesele politice dezgustătoare”: “Preşedintele nu este Vlad Ţepeş, are atribuţii moderate, cu excepţia situaţiilor speciale la care cred că nu vom ajunge”.

Liderul PLDM, Vlad Filat a declarat că până la ora 13.00, Alianţa îşi va anunţa oficial candidatul la Preşedinţie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu