Nicolae Timofti transmite condoleanţe preşedintelui american, Barack Obama

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a transmis astăzi condoleanțe preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, în legătură cu tragicul incident din Newtown, statul Connecticut.

"Am aflat cu deosebită tristețe despre tragicul incident din şcoala primară din Newtown, Connecticut, care a cauzat victime omeneşti, printre care copii nevinovați, şi a lăsat în urmă familii îndurerate. În aceste momente de grea încercare, în numele poporului Republicii Moldova şi al meu personal, vă exprim sentimentele noastre de compasiune şi solidaritate, iar familiilor îndoliate, sincere condoleanțe. Dumnezeu să-i odihnească în pace pe cei plecaţi în lumea celor drepţi", se arată în mesajul preşedintelui.

Publika.md aminteşte că ieri în statul Connecticut a avut loc un adevărat masacru. Un tânăr de 20 de ani, îmbrăcat în vestă anti-glonţ şi cu patru arme asupra sa, a deschis focul în sala de curs a unei şcoli în care mama sa preda. El a împuşcat mortal 20 de copii, omorând-o şi pe femeia care i-a dat viaţă. Alte şase persoane au fost ucise înainte ca atacatorul să se sinucidă.

Preşedintele american, Barack Obama, a decretat patru zile de doliu naţional, în legătură cu acest incident. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu