"Nicolae Timofti şi Parlamentul trebuie să respecte decizia Curţii Constituţionale"

Preşedintele Republcii Moldova, Nicolae Timofti, şi Parlamentul trebuie să respecte decizia Curţii Constituţionale, prin care se declară neconstituţional decretul preşedintelui Nicolae Timofti privind desemnarea lui Vlad Filat drept candidat la funcţia de premier. De această părere este fostul judecător la Curtea Constituţională, Nicolae Osmochescu, care mai spune că acest lucru depinde, totuşi, de nivelul de moralitate a celor menţionaţi mai sus, scrie inprofunzime.md.

"Curtea a declarat neconstituţional decretul preşedintelui, prin care l-a propus pe domnul Filat la funcţia de premier. Argumentul este că, înainte de aceasta, Guvernul a fost demis prin moţiunea de cenzură pentru bănuieli de acte de corupţie. Magistraţii au lucrat serios şi au invocat practic toate instrumentele juridice internaţionale la care Republica Moldova este parte", a declarat Nicolae Osmochescu.

Osmochescu spune, de asemenea, că Vlad Filat nu mai poate fi înaintat la funcţia de premier până la constituirea unui nou Legislativ, adică doar după alte alegeri parlamentare.

Publika.md aminteşte că, ieri, Curtea Constituţională a hotărât cu unanimitate de voturi că premierul în exerciţiu, Vlad Filat, ocupă acest post ilegal, iar şeful statului trebuie să desemneze un premier interimar din rândul membrilor Guvernului. De asemenea, magistraţii au decis că Vlad Filat nu poate fi desemnat în funcţia de prim-ministru.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu