Nicolae Timofti n-are încotro: Va promulga Legea privind castrarea chimică a pedofililor

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a luat act de decizia Parlamentului de a revota Legea privind castrarea chimică a pedofililor şi violatorilor, anunţă serviciul de presă al Preşedinţiei.

"Şeful statului ține să menționeze, în același timp, că orice lege adoptată de Parlament trebuie să fie expresia voinței libere a deputaților și nu consecința unor presiuni asupra lor. Preşedintele își exprimă speranța că obiecțiile sale, făcute în calitate de garant al Constituției, vor fi înțelese ca o formă de colaborare cu Parlamentul în vederea perfecționării cadrului legislativ", mai spune sursa citată.

Constituţia Republicii Moldova spune că preşedintele ţării este obligat să promulge o lege, după ce a fost revotată de Parlament, numai dacă Legislativul îşi menţine hotărârea adoptată anterior.

Parlamentul a revotat, ieri, Legea privind castrarea chimică a pedofililor şi violatorilor după ce, anterior, președintele Timofti a refuzat să o promulge, invocând încălcarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale, care prevăd că nimeni nu poate fi supus torturii şi pedepselor inumane sau degradante.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu