Nicolae Timofti este preşedinte cu acte în regulă

Embed:

Mandatul şefului statului a fost validat astăzi, de Curtea Constituţională. Astfel, Nicolae Timofti este cel de al patrulea preşedinte al Moldovei cu acte în regulă.

"Se confirmă constituţionalitatea alegerilor din 16 martie 2012 pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Se validează alegerea domnului Nicolae Timofti în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Prezenta hotărâre este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac", a anunţat Alexandru Tănase.

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a declarat că în activitatea sa va respecta Constituţia: "O să fac tot ce-mi stă în puteri ca să realizăm programul de guvernare al Alianţei. O să procedez conform Constituţiei. Nu mă va trage nimeni de partea nimănui. Eu sunt deprins să respect legile, cu mine e greu de vorbit în afara normelor legale".

Prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, care l-a însoţit pe Nicolae Timofti la Curtea Constituţională, a afirmat că odată cu alegerea şefului statului, criza politică a fost depăşită.

"Cred că este în interesul tuturor cetăţenilor şi al oricărui dintre voi ca învestirea domnului preşedinte să fie făcută în cel mai scurt timp, ca în locul instabilităţii şi a incertitudinii politice să fie luat de o revitalizare a modului de funcţionare a tuturor instituţiilor şi a reformelor care au început", a menţionat Plahotniuc.

Comuniştii, din nou, au acuzat guvernarea de uzurparea puterii de stat.
"Astăzi a fost ultimul act al spectacolului şi confirmarea uzurpării de stat. Ne vom pregăti pentru al doilea congres naţional civic, care va avea loc în Chişinău, la 2 mai şi cred că atunci vom decide ce facem mai departe", a declarat deputatul PCRM Artur Reşetnicov.

Potrivit legii, învestirea în funcţie a preşedintelui trebuie să fie organizată în decurs de 45 de zile. Preşedintele Nicolae Timofti a declarat că ceremonia ar putea avea loc vineri.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu