Nicolae Timofti convoacă Consiliul Suprem de Securitate în şedinţă

Embed:

Membrii Consiliului Suprem de Securitate se vor reuni, astăzi, în şedinţă pentru a discuta despre posibile provocări de după alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Şedinţa a fost convocată de către preşedintele ţării, Nicolae Timofti.

Într-un comunicat emis, vineri, Serviciul de Informaţii şi Securitate avertiza despre intensificarea activităţii grupărilor extremiste, în ajunul alegerilor parlamentare. Instituţia a anunţat că întreprinde măsurile necesare pentru prevenirea şi contracararea riscurilor.

Tot săptămâna trecută, pe internet, au apărut două filmulețe despre planurile organizaţiilor extremiste pentru destabilizarea situaţiei după alegeri. Printre protagoniştii unui material video sunt socialistul Igor Dodon, activistul Pavel Grigorciuk, dar şi câțiva cetăţeni ruşi şi ucraineni, reţinuţi de Procuratură şi SIS. Victor Șapinov, Maxim Firsov şi alți trei cetăţeni ruşi şi ucraineni au fost expulzaţi din țară. Iar moldovenii suspectaţi de implicare în acțiuni extremiste, inclusiv Pavel Grigorciuk, sunt cercetaţi în libertate.

În unul din materialele erau menţionate şi metodele care urmau să fie aplicate.

"Să repetăm scenariul ucrainean. Trebuie să găsim un duşman intern şi să radicalizăm o anumită situaţie legată fie de Transnistria, Găgăuzia sau de protestele fermierilor", a zis activistul Igor Dmitriev.

Într-un alt material video, un fost membru al organizaţiei extremiste"Antifa" a povestit în detaliu despre planurile mişcării și a spus că, după scrutin, pogromurile sunt inevitabile. El a dezvăluit că mişcarea este condusă de foştii comunişti Marc Tkaciuk și Grigore Petrenco. Tkaciuk a negat orice implicare, dar a precizat că nu vede nimic ilegal în acţiunile acestei mişcări extremiste.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu